My Life As Fatin Nabilah

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best.

Wednesday, May 25, 2011

Present From Them

Thank You

Sis Shida
+
Hanif Asyraf

22 May 2011

Almost 2 years ++ with Mr Nokia 5800
and
now I sold it
and
bought a new one named Mr Berry Berry.

* Thanks Abah

New shoes from Cotton On

Saturday, May 21, 2011

21 May 2011

Attending KPP Class untuk ambik lesen.
Lagi 2 bulan dapat la lesen then boleh la buat drift nanti.
Haha !

20 May 2011

Half day di rumah and more di office abah. Bosan la stay rumah so me and mama ke office abah. Before that singgah makan di Kota Damansara masakan Padang. Yummy ! Makan belut goreng.

Crispy Belut

Bawa lappy and online sampai petang. Kakak pun datang office abah after habis kerja. Next destination ke One Utama untuk makan lagi dan lagi. Macam biase if dah ke One Utama mesti beli Churros and XXL Chicken. Plus Takoyaki and Okonomiyagi. Sedap gile wey ! 

Churros with Icing Sugar

XXL Chicken

Okonomiyagi



Takoyaki

Abah and mama nak makan dekat Old Town White Coffee so semua makanan makan dekat situ. As usually if dah makan dekat Old Town saye mesti order my favorite drink which is Enriched Chocolate code 109.

Enriched Chocolate
 

Friday, May 20, 2011

19 May 2011

  • Rahman Putra untuk ambil barang di Pos Malaysia. Thanks Nurhayati Binti Sahapini !
 
  •  McDonald Rahman Putra beli Family Breakfast Box B. Yum Yum !
  • Medan Mara
  • KWSP Kuala Lumpur
  • UniKL bayar yuran short sem
  • Balik rumah tidur !

18 May 2011

Seharian suntuk membusy kan diri dengan mengemas bilik yang macam kapal accident. Finally, semua nye dah settle. Just nak settle kan semua rak-rak yang penuh dengan bende tak penting langsung. Grrr ! Bile la nak buat. Asyik keluar je. Hihi ! Tak ape, buat slow-slow and everything will be fine soon.

Owh, malam nie keluar sebentar sebab kena teman my sister hantar my brother in law ke Subang. Best dapat keluar sebab seharian di rumah. Damn bosan gile ! Hihi ! 

Ape yang saye buat is beli Big Apple 3 ketul. Makan terus semua nye. Then singgah McDonald beli set medium Filet o Fish. Peerrgghh ! Makan memang tak ingat dunia. Balik je rumah makan nasi with sambal udang. Keras perut. Haha !


17 May 2011

Happy Wesak Day you all !

Hari nie memang banyak activity.
Nak cerita sikit dekat blog nie.

Bangun je pagi abah dah beli kan Nasi Lemak Ayam Pedas dekat saye untuk breakfast tapi jam dah pukul 11.00 pagi, Sungguh teruk anak dara nie. Haha ! Lepas je makan mama cakap kite pergi office abah then makan satu family. Wow, seronok gile ! Mase untuk mandi, pakai baju, make up and let's go. Hihi !

Sampai je office abah lepak-lepak kejap then ke One Utama makan di Chicken Rice Shop but sebelum tu beli Churros. Yum yum ! Macam biase makan Nasi Ayam Roasted dengan Kerabu Mangga plus Cold Chinese Tea. Buurrppp !

After that, my brother shopping dekat ZARA so mengikut juge la. Saye kan perunding imej die. Pfffttt ! Settle everything, me and my family except my sister and abang ipar ke Jackel Shah Alam. Shopping kain sikit. Hihi ! Saye pun same la. Shopping baju kurung yang dah siap. Nampak bebenor tak sabar nak raye. Haha ! Lepas je shopping singgah makan dekat Old Town White Coffee so saye makan and makan lagi. Roti kukus, Ice Chocolate and Fried Dumpling. So. that's all. Tata !


 
  
Pulang je dari jalan-jalan saje je melawat Danie. First lawatan dah kene belasah dengan die. Tunggu la. Ade mase memang kene smack down nanti. Wuahahahah !


16 May 2011 (more)

The day has come. Today I'm going back to Sungai Buloh. But, first I have to send my room key straight to UniKL. Zoooooooooooooooooooom ! My father pick me up around 3.00 pm then after everything is settle so we straight a way to my dad's office. Lepaking di sana until 8.00 pm but my dad ade meeting so my brother yang pick up and makan di One Utama with his GF.

What a miracle, hari nie dapat makan something yang best gile. Nak introduce kat you guys makanan nie. Name die CHURROS. Famous food dekat Spain. Sedap giler ! Ade macam-macam flavor but my favorite is Churros with Icing Sugar. Nyuuuummmm !

Nie la rupe nye after di pelahap oleh saye. Haha !

image yang lagi clear



Monday, May 16, 2011

16 May 2011

Things is what happen after everyone in this hostel already going back to their home : 

PARTY TEPUNG & TELUR

Thanks to my awesome roomate Sis Linda, Sis Shida and Sis Yati sebab buat surprise macam nie. Sumpah memang dah predict pun bende jadi. Tengok-tengok kene attack teruk kot. Haha ! By the way, thanks untuk cake yang sedap. Love you guys !

video

15 May 2011


Last day dekat hostel UniKL so hari nie having fun sikit dengan Imran & Sahrul. Kite orang pergi window shopping dekat Dolls Store, Sungai Wang & KLCC

Baju dekat Cotton On memang terbaik gile. Nak beli tapi ketiadaan duit. Tunggu la dapat duit nie memang semua saye sapu. Haha !

Malam tu rase lapar balik so lepak dekat Papa Rich Bangsar. Makan tak nak banyak pulak kan. Hihi ! Tengah-tengah lepak tu boleh pulak si Imran GAY menyanyi lagu KLMU. Sumpah annoying gile. Haha ! Dari dalam kereta lagi tapi memang die tak boleh nak stop. Bongok punye Imran ! :D

video
:)

14 May 2011


Happy 6th Month Anniversary
&
Having fun with my senior dekat McDonald Bangsar
Imran & Sahrul

12 & 13 May 2011



Happy 21st Birthday Hanif Asyraf.
I hope you like my gift to you.
Best dapat spend 48 hours dengan awak.
Esok nye my birthday and we still celebrate together.
Thanks for the second present sayang and also birthday card.
Ayat dalam card tu memang awesome gile.

LOVE YOU SAYANG
 

Wednesday, May 11, 2011

:)


HUG

Tuesday, May 10, 2011

This is what we call FRIENDSHIP


What a bored day. Finally, my senior name Sahrul call and invite me to join DIM 2008 farewell party at IKEA Mutiara Damansara. Makan-makan Meatball gitu. Unfortunately, I dah makan dekat hostel so I decide makan Daim's Cake. Aww, so fucking delicious ! I bring my baby Instax too so mase untuk gedik-gedik you all. Hihi !

Ziera - Me - Adah

 

 senior DIM 2008

 ( more picture will be upload soon )

Two years we stay together. Many things happen. I will be missing you guys every single day. Remember me always.

Sis Farah - Sis Shida - Sis Yati - Sis Linda

Monday, May 9, 2011

Happy Little Miss & Mr Day !


I really love each of the character that Roger Hargreaves have made. Simple but fancy yaw ! No wonder my boifee call me Little Miss Sunshine because I'm tooooo SHINE ! Haha !

The Character's


ME

 

HIM


Sunday, May 8, 2011

DEADMAU 5



Memang FUCKING AWESOME bile dapat attend event nie. Shit ! Dah la comel habis. Rase macam nak pegang kepale die pastu hentak kat dinding. Haha ! Even tak dapat ke depan tapi still boleh enjoy.

Happy Mother's Day



Mom, you're a wonderful mother
So gentle, yet so strong

The many ways you show you care
Always make me feel I belong
 
You're patient when I'm foolish
You give guidance when I ask
It seems you can do most anything
You're the master of every task
 
You're a dependable source of comfort
You're my cushion when I fall

You help in times of trouble
You support me whenever I call
 
I love you more than you know
You have my total respect

If I had my choice of mothers
You'd be the one I'd select !
 
*Hajah Maimun Binti Haji Abdul Ghani*
 

I spend almost 3 hours watching Topshop's website for new collection.
OMG, I HEART EACH OF IT !

MAKE UP

 


SHOES & HANDBAG

 

 

 

TOPS

 

PLAYSUITS

 


Friday, May 6, 2011

Kuang Kuang Kuang


Saye dah beli ape yang saye indam kan. Bahagia gile ! Hopefully lepas nie tak ade masalah bile gune nanti. Biase la, budak baru belajar. Hihi ! 

Thanks Abah!

 
Finally, I bought it !

Wednesday, May 4, 2011

From Mystery to You



Tom Asta is your favorite skater.
I hope you will like my gift as your birthday gift.
I Love You
and
Happy Coming Birthday !

Seni


 
 

Bye Bye Holga 135bc & Welcome Instax 7 s



My ex BF name Mr Holga 135bc. Sorry because I want to leave you. We don't have any chemistry. Stay handsome with other girls. Chewah ! Honestly, I don't have any experience using Lomo Camera so I decide to sell it to my friend. Then, I want to start with new camera but its different with the old one. 


I call it Instax 7 s. Its a Polaroid Camera. Maybe this weekend I will buy it. Using my OWN money not my parent's money or not my loan's money. By the way, say HELLO to my new BF. Haha !